ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣΛΟΙΠΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣΜΑΘΗΤΕΣ

Ο “Αιχμάλωτος Περιηγητής” στο… σχολείο μας

Ο “Αιχμάλωτος Περιηγητής” είναι ένα από τα βιβλία του Κύπριου λογοτέχνη, Γιώργου Χαριτωνίδη, πρόσφυγα από τη Λάπηθο της Κερύνειας. Σήμερα ζει στη Λεμεσό. 

Στα βιβλία του καταθέτει τα βιώματά του από τη διχοτόμηση του νησιού του,την κατοχή της πατρικής γης, την οδύνη του ξεριζωμού,τις πληγές της προσφυγιάς και τα τραύματα της αιχμαλωσίας. Γιατί ο κ. Χαριτωνίδης βρέθηκε στην Τουρκία ,ως αιχμάλωτος πολέμου ,στις φυλακές των Αδάνων και της Αμάσειας. Τριάντα έξι χρόνια μετά την οδυνηρή αυτή εμπειρία θα επισκεφθεί ξανά τους τόπους που μαρτύρησε, ως περιηγητής αυτή τη φορά. Στον “Αιχμάλωτο Περιηγητή” μπαίνουμε στο μυαλό και στην ψυχή του συγγραφέα-αιχμαλώτου-περιηγητή.  

 Σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές της Γ Τάξης του σχολείου μας  ο κ. Χαριτωνίδης δώρισε από ένα αντίτυπο του βιβλίου αυτού, ώστε να το μελετήσουν στα πλαίσια της δημιουργικής γραφής με τη φιλόλογο ,κ. Σοφία Νεοφύτου. Επίσης, δώρισε βιβλία του και για τη Βιβλιοθήκη του σχολείου, αλλά και στη μαθήτρια της περσινής Γ Τάξης, Άννα Μεταξά, επειδή το ποίημα που έγραψε,στη δημιουργική γραφή,  εμπνεόμενη από αποσπάσματα έργου του για τους εποίκους, τον συγκίνησε βαθύτατα. 

 Τον ευχαριστούμε από καρδιάς για τη γενναιόδωρη χειρονομία του και τα πολύτιμα δώρα του. 

Ο Διευθυντής – Οι Καθηγητές- Οι Μαθήτριες/ Μαθητές του 3ου Γυμνασίου Αργοστολίου ” ΡΟΚΚΟΣ ΧΟΪΔΑΣ”. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο