ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΩΠ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ ΕΤΩΝ

Οδηγίες Χρήσης και Εβδομαδιαίο Πρόγραμμα της Εξ Αποστάσεως Διδασκαλίας (Συνεχής Ενημέρωση 25/3/2020)

Την Δευτέρα 23 Μαρτίου ξεκινάμε την Εξ αποστάσεως διδασκαλία των Μαθητών του σχολείου. Στόχος του προγράμματος είναι να κρατήσει σε μια επαφή τους μαθητές με τα μαθήματα του σχολείου αλλά και να τους ενισχύσει ψυχολογικά μέσα στην δύσκολη αυτή κατάσταση που όλοι βιώνουμε.

Η Εξ Αποστάσεως διδασκαλία της 1ης Εβδομάδας (23-27 Μαρτίου 2020) θα ξεκινήσει αποκλειστικά με ασύγχρονη διδασκαλία (οι μαθητές θα βλέπουν στο λογαριασμό τους δραστηριότητες με την μορφή φύλλων εργασίας τα οποία θα συμπληρώνουν στα τετράδια τους ή στο υπολογιστή και θα τα στέλνουν στους καθηγητές τους). Οι διδακτικές περίοδοι της πρώτης εβδομάδας θα είναι δύο ή τρεις καθημερινά και θα εμπλουτίζονται σταδιακά με βάση πάντα τις καθημερινές εξελίξεις.

Πρόγραμμα Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης από 30 Μαρτίου 2020

Καλούμε τους γονείς να είναι αρωγοί αυτής της προσπάθειας και να προσπαθήσουν να παρέχουν στους μαθητές ότι χρειάζονται για αυτή την επικοινωνία, αλλά και να τους παροτρύνουν να συμμετέχουν. Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει και περιμένουμε αρκετά προβλήματα, αλλά με υπομονή και καλή διάθεση θα προσπαθήσουμε να τα ξεπεράσουμε ώστε να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Πως στέλνουμε ασκήσεις στο Edmodo από σταθερό υπολογιστή

https://www.youtube.com/watch?v=72zOiE7HcrI

Παράλληλα καλούμε τους κηδεμόνες να προχωρήσουν στην Εγγραφή στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο

Για τη διασύνδεση των σχολείων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σε ένα ασφαλές δίκτυο και την παροχή ποιοτικών ηλεκτρονικών υπηρεσιών σε αυτούς, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων λειτουργεί και εξελίσσει το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (www.sch.gr).

Με τους μαθητικούς λογαριασμούς παρέχεται η πρόσβαση των μαθητών σε ένα σύνολο υπηρεσιών του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, όπως η ηλεκτρονική αλληλογραφία, η τηλεκπαίδευση, τα ιστολόγια, οι κοινότητες αλλά και σε άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο